
Mikä on biltong?
Biltong on ylivoimaisesti paras herkku, kysy keneltä tahansa joka sitä on maistanut! Biltong on tapa säilöä lihaa, yleensä nautaa mutta muitakin lihoja käytetään. Biltong marinoidaan ensin suolalla, etikalla ja mausteilla. Biltong perinteisesti laitettiin maustamisen jälkeen roukkumaan ja ilmakuivattiin, yleensä viileässä ja kuivassa tilassa. Kuivumisaika oli noin viikon tai jopa hieman kauemmin. Nykyään käytetään biltong:n kuivaamisessa siihen kehitettyä kuivauskaappia. Kaupallisessa käytössä olevat kuivauskaapit lyhentävät kypsennysajan niin että se on 3-4 päivää.
Biltong on vähärasvaista ja sisältää paljon proteiinia. Biltong:n valmistuksessa tarvitaan 200g lihaa 100g valmiintuotteen aikaan saamiseksi. Biltong soveltuu monille ihmisille koska se ei sisällä allergeenejä, se on gluteeniton, kalaton, munaton, maidoton (mutta ei mauton). Biltong;n valmistuksessa ei ole käytetty säilöntäaineita. Jos tykkäät lihasta, etenkin naudanlihasta, tulet rakastamaan biltong:a! Biltong ei ole sama kuin jerky. Jerky kypsennetään, tosin matalassa lämpötilassa. Biltong maustetaan ja ilmakuivataan, siinä aina säilyy se lihan maku. Jerky on monesti maustettu sen verran voimakkaasti että lihan oma maku peittyy.
Kun kokeilet biltong saattaa hyvinkin olla että jäät koukkuun. Mutta älä murehdi, minä mielelläni autan sinua tämän riippuvuuden kanssa.


Kuvat otettu Etelä-Afrikkalaisessa lihakaupassa kauppiaan luvalla. Tämä on perinteinen etelä-afrikkalainen tapa kuivata biltong. Tässä versiossa biltongiin on jätetty reilumpi makurasvakerros.